Metrorex si RATB – calatoresti de n-ai aer

7:35 pm | | Comment 1

Acum ceva timp discutam cu niste colegi ca exagereaza cu venitul la birou îmbrăcat “lejer”.. Prea lejer in acceptiunea mea.. Răspunsul pe care l-am primit a fost “ei, daca ai veni si tu cu metroul la birou… ”

Chiar mă bucurăm deunăzi de faptul ca statiile de metrou arată din ce in ce mai civilizat.

Dar intr-adevar problema ramane in vagoanele de metrou care, desi suntem in secolul 21, nu sunt dotate – sau poate sunt dotate dar nufuncționează, sau poate funcționează dar ineficient – cu aer conditionat.

Lumea iese din metrou decongestionata, cu fete ude si ochi plangaciosi .. Si oamenii se duc la munca.. asa..

Pot sa înțeleg ca garniturile vechi nu sunt doatate cu aer, dar din fericire au ferestre care se pot deschide. Din acest punct de vedere e mai plăcut sa circuli cu un tren mai vechi decât cu unul nou, la care nu se pot deschide geamurile. Dar nu înțeleg de ce in noile garnituri (mă rog daca le mai putem numi “noi”) este irespirabil.

Aceeasi problema mi-o povestea soția despre autobuzele din București. Despre acelea stim sigur ca sunt dotate cu aer conditionat(majoritatea autobuzelor sunt destul de noi). Totusi instalatiile nu sunt pornite. De ce?

Ma întreb doar daca e o problema de protecție a sănătății populației (sunt destul de multi cei care au probeleme cu aerul conditionat) sau o măsura de economisire (ca deh,  e criza).

Ma întreb daca este o decizie personala a conducatorilor de autobuz sau metrou (si atunci oamenii își merita injuarturile calatorilor) sau e o decizie oficială .

Mă rog.. Probabil nu voi afla niciodată.. Raman cu retorica si întrebarea “cum trecem peste canicula asta in Bucuresti?”

Comments

  1. Iulian Sirbu says:

    Circul cu metroul in fiecare zi, minim de patru ori – asa e cand ai doua servicii 🙂 Prefer metroul tocmai pentru ca este mai racoros decat mijloacele de transport RATB. Acum, eu am si o mai mare toleranta la caldura si frig, sincer nu ma plang nici de una, nici de alta, insa acest lucru este subiectiv si nu pot avea pretentia ca toti sa fie rezistenti. Ideea e ca trebuie sa sesizam imediat ce ne supara la Metrorex sau RATB, daca lasam timpul sa treaca nu se va schimba nimic. Reclamatii RATB se pot face aici: http://www.ratb.ro/sesizari.php, iar pt Metrorex aici: http://www.metrorex.ro/contact_p778-1 Vei primi raspuns in maxim 30 de zile (eu am primit de regula raspuns pana in 7-10 zile)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *